En lækker, cremet kartoffel-porre-suppe. Pas på den ikke bliver for tyk. De fintsnittede porrer på toppen giver et dejligt pift, da der så også er lidt for tænderne at arbejde med.
Der er ikke meget kød på – faktisk intet – men det er godt engang imellem at gå uden om kødet. Synes du, der skal lidt flere proteiner til, så kom et pocheret æg i hver portion. Det ændrer naturligvis på energifordelingen, men fedtenergiprocenten vil ikke overstige de 30.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1690/402 - Energifordeling:
Protein: 11 %
Fedt: 11 %
Kulhydrat: 78 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 305/73
Protein: 2 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 14 g
Ingredienser:
- 2 porrer
- 750 g kartofler
- 8 dl grøntsagsbouillon
- 2 dl minimælk
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 2 baguetter
Sådan tilberedes kartoffel-porre-suppe:
- Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
- Rens/skyl porrerne, og skær dem i skiver. Husk, at både kartoffelskræller, porretoppe og lignende “affald” kan bruges til hjemmelavet bouillon. Bare husk, at det naturligvis skal være helt fri for jord og andre urenheder.
- Kom kartofler, porrer, bouillon og minimælk i en gryde, og lad det koge, til kartoflerne er møre – ca. 30 minutter.
- Blend det med en stavblender.
- Smag til med salt og peber.
- Servér den færdige kartoffel-porre-suppe med lunt brød og evt. et drys fintsnittet porre oven på suppen.
Dommen:
Samlet: