Mornaysauce går man jo aldrig fejl i byen med – heller ikke over for børnene – og til karbonader er den også fantastisk.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja, karbonaderne
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2190/521
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat:
     42 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     389/93
    Protein: 7 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 1 broccoli
  • 200 g haricots verts (grønne bønner)
  • ¼ liter mornaysauce, den lette
  • ½ dl minimælk
  • 1 rød chilipeber
  • 500 g mager flæskefars
  • 1 dl finthakket persille
  • 25 g stegemargarine
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 1 kg kartofler

Sådan tilberedes karbonader med mornaygratineret broccoli og haricots verts:

  1. Del broccolien i buketter.
  2. Skær bønnerne i mindre stykker.
  3. Hak persillen fint.
  4. Rør kød, persille, salt og peber sammen og form det til 4 store karbonader.
  5. Tænd ovnen på 225° C.
  6. Skræl/skrub kartoflerne, skær dem evt. i mindre stykker, og kog dem møre i letsaltet vand.
  7. Kom broccoli og bønner i kogende vand tilsat salt, og kog dem ved kraftig varme og uden låg i ca. 3 minutter.
  8. Lad grønsagerne dryppe af i et dørslag.
  9. Hak chilipeberen fint.
  10. Rør ostesauce, mælk, chili og lidt salt sammen.
  11. Fordel de afdryppede grøntsager i et ovnfast fad.
  12. Hæld ostesaucen over broccoli og bønner.
  13. Gratiner grønsagerne i ca. 15 minutter i ovnen.
  14. Lad 15 g af margarinen blive gylden i en pande, og brun karbonaderne ca. 1 minut på hver side.
  15. Tag karbonaderne op, og læg dem i et ovnfast fad smurt med den sidste margarine.
  16. Stil karbonaderne ind ved siden af grønsagerne, og steg dem med de sidste 10 minutter.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!