Mornaysauce går man jo aldrig fejl i byen med – heller ikke over for børnene – og til karbonader er den også fantastisk.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Ja, karbonaderne
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2190/521 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 42 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 389/93
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 1 broccoli
- 200 g haricots verts (grønne bønner)
- ¼ liter mornaysauce, den lette
- ½ dl minimælk
- 1 rød chilipeber
- 500 g mager flæskefars
- 1 dl finthakket persille
- 25 g stegemargarine
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 1 kg kartofler
Sådan tilberedes karbonader med mornaygratineret broccoli og haricots verts:
- Del broccolien i buketter.
- Skær bønnerne i mindre stykker.
- Hak persillen fint.
- Rør kød, persille, salt og peber sammen og form det til 4 store karbonader.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Skræl/skrub kartoflerne, skær dem evt. i mindre stykker, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Kom broccoli og bønner i kogende vand tilsat salt, og kog dem ved kraftig varme og uden låg i ca. 3 minutter.
- Lad grønsagerne dryppe af i et dørslag.
- Hak chilipeberen fint.
- Rør ostesauce, mælk, chili og lidt salt sammen.
- Fordel de afdryppede grøntsager i et ovnfast fad.
- Hæld ostesaucen over broccoli og bønner.
- Gratiner grønsagerne i ca. 15 minutter i ovnen.
- Lad 15 g af margarinen blive gylden i en pande, og brun karbonaderne ca. 1 minut på hver side.
- Tag karbonaderne op, og læg dem i et ovnfast fad smurt med den sidste margarine.
- Stil karbonaderne ind ved siden af grønsagerne, og steg dem med de sidste 10 minutter.
Dommen: