Kalvelever med ristet polenta er en lidt anderledes ret, end den klassiske kalvelever med bløde løg, men det er jo altid skønt at prøve noget nyt, og denne her version smager også dejligt.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 700 g kalvelever
- 4 løg
- Et bdt. bredbladet persille
- 1½ dl hvidvin
- 1 dl bouillon
- 2 spsk. + 1 tsk. olivenolie
- 15 g stegemargarine
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 190 g expresspolenta
- 3/4 l vand
- Evt. lidt rød chilipeber til pynt
Sådan tilberedes kalvelever med ristet polenta
- Kog polentaen som angivet på pakken.
- Hæld den i en skål i passende størrelse penslet med lidt olivenolie, og lad den køle af.
- Skær løgene i tynde ringe, og læg dem på panden i 1 spsk. olivenolie og margarinen.
- Skyl og hak persillen.
- Drys persillen over løgringene, når de begynder at blive klare.
- Skru helt ned for blusset, og læg låg på panden.
- Fjern evt. sener fra leveren, og skær den herefter i tynde, skiver. Så tynde som muligt.
- Tag løgene af panden, når de har simret i 10-15 minutter, skru op for blusset, og tilsæt lidt mere olie.
- Brun leveren ved kraftig varme, til den har taget farve.
- Tilsæt løgene, og bland det hele.
- Hæld hvidvin og bouillon over, læg låg på, og lad retten simre for svagt blus i 2-4 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Skær polentaen – når den er kølet af – i skiver med en kniv dyppet i vand.
- Steg skiverne på en pande penslet med olivenolie, til de er gyldne og sprøde.
- Pynt evt. med hakket, rød chilipeber.
Polenta er en italiensk majsgrød, som italienerne serverer som tilbehør til mange ting. Polenta Express er forkogt majsmel, som koger lige så hurtigt som f.eks. minutris. Førhen købte vi vores polenta i et italiensk supermarked, men efterhånden kan det købes i ethvert velassorteret supermarked med respekt for sig selv. 🙂
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2224/530 - Energifordeling:
Protein: 25 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 46 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 406/97
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 10 g