Mornaysauce er lidt af et hit her hos os. Nogle gange laver vi det selv, men andre gange skal det bare være nemt, og det fedtreducerede færdig-Mornay smager dejligt. Denne kalkungryde vil blive en af dine livretter. Nem at lave, lækker at spise.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 15 minutter
Fryseegnet: Nej - Pr. person:
KJ/Kcal: 2271/541 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 16 %
Kulhydrat: 53 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 395/94
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 1 squash
- 1 broccoli
- 4 forårsløg
- 1 porre
- 15 g stegemargarine
- 450 g kalkunbryst
- 2½ dl Mornaysauce 5 %
- 1 dl mælk
- 1 tsk. tørret timian
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 300 g frisk båndpasta
Sådan tilberedes kalkungryde med grøntsager, pasta og Mornaysauce:
- Skær squashen i kvarte skiver.
- Skær broccolien i små buketter.
- Skær forårsløgene i 2 cm skrå stykker, og porren i skiver.
- Skær kødet i tern.
- Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
- Brun kødet i margarinen i ca. 2 minutter i en sauterpande.
- Tilsæt squash, forårsløg og porre, og lad dem svitse et kort øjeblik.
- Tilsæt Mornaysauce, mælk og krydderier, og bring det i kog.
- Vend broccolibuketterne i, og kog retten ved jævn varme og under låg i ca. 7-8 minutter.
- Smag den færdige kalkungryde til med salt og peber, og servér med kogt pasta.
- Pynt evt. med en tomatbåd eller lignende, hvis du synes den færdige kalkungryde er for fad i farven.
Dommen: