Rødspættefileter på bund af rodfrugter er en hurtig, nem og særdeles velsmagende ret. Vi brugte en rest æble-pastinak-suppe til sovs, men en anden slags sovs kan også bruges eller slet ingen.
Personer
Minutter
Har du ingen rest suppe eller sovs, så prøv f.eks. at lave en hollandaise og smage den til med friskpresset citronsaft. Det er jeg ret sikker på, vil være et hit.
Ingredienser
- 600 g rødspættefileter
- Ca. 1 kg rodfrugter – vi brugte 560 g kartofler, 4 gulerødder og 1 pastinak
- 2 rødløg
- 4 fed hvidløg
- 4 tsk. rød karrypasta
- Ca. 1½ spsk. olie – gerne citronolie
- Saften af ½ citron
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 2 dl æble-pastinak-suppe
Sådan tilberedes rødspættefileter på bund af rodfrugter
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skrub kartoflerne, og skær dem i stave.
- Skræl gulerødder og pastinak, og skær dem i stave.
- Pil rødløg, og skær dem i små både.
- Pil hvidløg, og hak dem fint.
- Kom grøntsagerne i et ovnfast fad.
- Kom olien, lidt af citronsaften og salt og peber over.
- Sæt det i ovnen i ca. 35-40 minutter – afhængig af størrelsen på grøntsagerne.
- Smør fiskefileterne med karrypastaen, og pres citronsaft over.
- Læg fiskefileterne oven på rodfrugterne de sidste 12-15 minutter.
- Servér de varme rødspættefileter med opvarmet æble-pastinak-suppe.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1679/400 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 21 %
Kulhydrat: 49 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 345/82
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 10 g
Informationer
Opskriftens navn
Forfatter 



Based on 1 Review(s)
Rødspættefileter på bund af rodfrugter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse