En rest stegt eller kogt fjerkræ og nogle grøntsager – frosne eller friske – så er der igen brugt rester. Frikasséen kan også serveres i tarteletter.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1957/466 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 10 %
Kulhydrat: 59 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 215/51
Protein: 4 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 400 g gulerødder
- 200 g persillerod
- 1 porre
- 2 hønsebouillonterning
- 1 l vand
- 4 spsk. mel
- 4 dl minimælk
- 400 g stegt fjerkræ – vi brugte kalkun
- 200 g ærter
- 1 ds. asparges
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 700-800 g kartofler
Sådan tilberedes kalkunfrikassé:
- Skrub/skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Gør grøntsagerne klar, og skær gulerødder og persillerod i tern, og porren i ringe.
- Kog persilleroden i ca. 5 minutter i lidt af vandet – bare så det dækker.
- Tilsæt gulerod og porre og resten af vandet, og kog 5-10 minutter mere, til grøntsagerne er møre.
- Tilsæt bouillonterningerne.
- Rør melet ud i mælken, og jævn.
- Skær kødet i mindre stykker, og varm det i sovsen.
- Tilsæt til sidst ærter og asparges, og smag til med salt og peber.
- Servér med kogte kartofler.
Dommen:
Det er nemt hurtigt OG billigt at lave mad ud af rester, og det behøver slet ikke at være dårligt det der kommer ud af det.
Ville personligt smide frikasse i tarteletter 🙂
Ja, det smager også godt. Og gerne hjemmelavede.