”Sovsen” til denne ret er dejlig let og frisk i smagen og er særdeles velegnet til wok-retter evt. med ananassaft sammen med eller i stedet for ananasstykker.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2504/596 - Energifordeling:
Protein: 24 %
Fedt: 12 %
Kulhydrat: 64 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 515/123
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 19 g
Ingredienser:
- 450 g kalkunkød
- 5 løg
- 400 g champignoner
- ½ ds. ananas
- 1 dl vand
- 1 spsk. Dijonsennep
- 2 dl tomatketchup
- 2 tsk. karry
- 1 tsk. paprika
- 2 tsk. olie
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 4 dl ris
Sådan tilberedes Kalkunbourgogne:
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Rens champignon, og skær dem i grove skiver.
- Skær kødet i store tern.
- Pil løgene, og skær dem i store tern.
- Svits karry et øjeblik under omrøring i en gryde uden fedtstof.
- Tag karryen op.
- Kom olie i gryden, og svits løget heri.
- Tilsæt kødet, og lad det skifte farve.
- Tilsæt champignonskiverne, og svits, til champignonerne begynder at afgive væde.
- Skær ananasskiverne i tern.
- Tilsæt den svitsede karry og paprika, sennep, ketchup samt ananasstykkerne.
- Tilsæt vand, og lad kødet koge mørt.
- Skær broccolien i mindre stykker, og kog den mør i letsaltet vand.
- Smag kalkunbourgognen til med salt og peber.
- Servér med ris.
Dommen:
Natascha: Jeps, helt sikkert et hit
Filip: Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: Tjah, det kan vel godt spises
Nicklas: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Jeps, helt sikkert et hit
Samlet:
Helt sikkert en ”gemmer”