Kalkun-stroganoff smager lidt hen ad bøf stroganoff i en let variant, hvis man ser bort fra pølserne. Pølserne smager meget kraftigt igennem, så bryder man sig ikke om det, kan man evt. halvere antallet – eller helt udelade dem.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 1 pakke kalkunbacon
- 500 g kalkunkød i tern eller strimler
- 2 tsk. paprika
- 3 løg
- 400 g champignon
- 5 dl bouillon
- 2 spsk. majsstivelse
- ½ dl fløde 9 %
- 150 g kyllingepølser
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 4 dl ris
Sådan tilberedes kalkun-stroganoff
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Skær bacon i tern, og svits det hurtigt i en gryde uden fedtstof.
- Tilsæt kødet, og svits det sammen med paprika.
- Pil løget, og skær det i skiver.
- Rens champignonerne, og skær dem i skiver.
- Lad løg og champignoner svitse med i ca. 4 minutter.
- Tilsæt bouillon, og lad retten simre ved svag varme, til kødet er mørt (ca. 20 minutter).
- Skær pølserne i tykke skiver.
- Rør majsstivelsen ud i fløden, og hæld det i gryden under omrøring.
- Lad saucen koge op, tilsæt pølserne, og lad dem varme med et par minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Servér med kogte ris.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2444/582 - Energifordeling:
Protein: 24 %
Fedt: 21 %
Kulhydrat: 55 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 493/117
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 16 g
Informationer
Opskriftens navn
Kalkun-stroganoff
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on