Inden vi – forhåbentligt snart – træder ind i grillsæsonen, skal vi lave have brugt lidt af vores kål. Kålgryde med det hele har både ris, pasta, rodfrugter og kål. Så er man godt dækket ind med sunde sager.
-
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 35 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2195/523
- Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 13 %
Kulhydrat: 59 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 316/75
Protein: 5 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 500 g mager oksefars
- 1 lille spidskål (ca. 600 g)
- 5 gulerødder
- 5 kartofler
- 2 løg
- 100 g penne
- 100 g ris
- 1 tsk. stærk karry
- 1 spsk. paprika
- ½ l vand
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes kålgryde med det hele:
- Brun farsen i en gryde uden tilsætning af fedtstof.
- Snit spidskålen, og kom det i gryden.
- Skræl kartofler, gulerødder og løg, og skær det i mindre dele. Kom det i gryden.
- Tilsæt karry og paprika.
- Tilsæt vand, penne og ris.
- Smag den varme kålgryde til med salt og peber, når kartofler og gulerødderne er møre.
Velbekomme!
Dommen: