Denne jordskoksuppe med bacon og persille er let og lækker. Suppen kan også serveres som forret – evt. uden brød – eller natmad. Første gang vi fik jordskoksuppe var faktisk som tapas. Men ét er sikkert: Jordskokker er pokkers besværlige at rengøre/skrælle, men smager herligt.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 800 g jordskokker
  • ½ l vand
  • ½ l minimælk
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt

Tilbehør

  • 4 spsk. persille
  • 4 flutes
  • 1 pakke kalkunbacon

Sådan tilberedes jordskoksuppe med bacon og persille

  1. Skræl jordskokkerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i vandet og lidt af mælken. Tilsæt ikke al mælken med det samme, da det så let koger over. Tilsæt i stedet resten af mælken de sidste minutter af kogetiden.
  2. Lun flutes i ovnen eller på en brødrister.
  3. Læg baconen på en tallerken beklædt med åbne kaffefiltre – det suger fedtet – og steg baconen 4½ minutter i mikroovnen på 650-750 watt.
  4. Knæk baconen i mindre stykker.
  5. Skyl og hak persillen.
  6. Blend jordskokkerne, og smag til med salt og citron.
  7. Servér med et drys persille, bacon og flutes.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1339/319
  • Energifordeling:
    Protein: 19 %
    Fedt: 15 %
    Kulhydrat: 66 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    285/68
    Protein: 3 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 11 g

Andre opskrifter med kalkunbacon

Gryderet med øl

Gryderet med øl

Clubsandwich

Clubsandwich

Champignonfarseret kalkunbryst

Champignonfarseret kalkunbryst

Mørbrad i baconsvøb

Mørbrad i baconsvøb

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Jordskoksuppe med bacon og persille
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)