Denne jordskoksuppe med bacon og persille er let og lækker. Suppen kan også serveres som forret – evt. uden brød – eller natmad. Første gang vi fik jordskoksuppe var faktisk som tapas. Men ét er sikkert: Jordskokker er pokkers besværlige at rengøre/skrælle, men smager herligt.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 800 g jordskokker
- ½ l vand
- ½ l minimælk
- 1 spsk. citronsaft
- Salt
Tilbehør
- 4 spsk. persille
- 4 flutes
- 1 pakke kalkunbacon
Sådan tilberedes jordskoksuppe med bacon og persille
- Skræl jordskokkerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i vandet og lidt af mælken. Tilsæt ikke al mælken med det samme, da det så let koger over. Tilsæt i stedet resten af mælken de sidste minutter af kogetiden.
- Lun flutes i ovnen eller på en brødrister.
- Læg baconen på en tallerken beklædt med åbne kaffefiltre – det suger fedtet – og steg baconen 4½ minutter i mikroovnen på 650-750 watt.
- Knæk baconen i mindre stykker.
- Skyl og hak persillen.
- Blend jordskokkerne, og smag til med salt og citron.
- Servér med et drys persille, bacon og flutes.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1339/319 - Energifordeling:
Protein: 19 %
Fedt: 15 %
Kulhydrat: 66 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 285/68
Protein: 3 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 11 g
Informationer
Opskriftens navn
Jordskoksuppe med bacon og persille
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on