Jordskoksuppe er en herlig og billig suppe på denne årstid. Det kan ikke forklares, hvordan jordskokker smager. De har en helt speciel smag, og suppen her ligeså. Smag den.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 500 g jordskokker
  • 1½ kartoffel
  • 1 l hønsebouillon
  • 2 dl fløde 9 %
  • 2 dl minimælk
  • 4 spsk. majsstivelse
  • Saften af 1/4 citron
  • Salt

Tilbehør

  • 1 bundt persille
  • 1 pakke kalkunbacon
  • 5 kuvertflutes

Sådan tilberedes jordskoksuppe

  1. Skræl og kog jordskokker og kartofler i hønsebouillonen til de er møre.
  2. Lun flutene i ovnen.
  3. Blend jordskokker, kartofler og hønsebouillon.
  4. Udrør majsstivelsen i fløden og mælken.
  5. Hæld jævningen i den blendede suppe.
  6. Kog suppen op.
  7. Smag til med citronsaft og salt.
  8. Rist kalkunbaconen i mikroovnen.
  9. Hak persillen.
  10. Bræk kalkunbaconen i mindre stykker.
  11. Servér den varme jordskoksuppe med persille, bacon og lune flutes.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1378/328
  • Energifordeling:
    Protein: 16 %
    Fedt: 23 %
    Kulhydrat: 61 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    302/72
    Protein: 3 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 11 g

Andre opskrifter med jordskokker

Jordskokgratin med marinerede grøntsager

Jordskokgratin med marinerede grøntsager

Ovnbagte jordskokker

Ovnbagte jordskokker

Pasta i jordskokcreme

Pasta i jordskokcreme

Kylling med jordskok-avocadosalat med kaviar

Kylling med jordskok-avocadosalat med kaviar

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Jordskoksuppe
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)