Kan du lide ansjoser? Kan du lide Janssons fristelser? Så får du her en fedtfattig variant af retten.

Personer

Minutter

Jeg kan ikke lide ansjoser. Jo, i vitella tonnato eller i salsa verde. Men ikke som her i Janssons fristelser. Og jeg er ikke ene om det. De unge her i huset synes heller ikke om det. Det er faktisk kun manden i huset, der er vild med det. Synd for ham, da det er mig, der laver madplanen.

Ingredienser

  • 15 ansjosfileter
  • 3/4 dl mælk
  • 25 g stegemargarine
  • 2 store løg
  • 1 kg kartofler
  • 2½ dl cremefine 7 %
  • Salt
  • Peber

TILBEHØR:

  • 4 skiver rugbrød

Sådan tilberedes Janssons fristelser:

  1. Varm ovnen op til 160° C.
  2. Udblød ansjoserne 5 minutter i mælk, så saltet vandes ud. Hæld bagefter mælken fra, og skyl ansjoserne.
  3. Pil løgene, skær dem i ringe, og steg dem i ca. 5 minutter, til de er gyldne og møre.
  4. Skræl kartoflerne, skær dem i ½ cm tykke skiver, derefter i strimler (julienne), og fordel halvdelen af dem i et dybt ildfast fad.
  5. Kom ansjoser og løg over, og slut af med resten af kartoflerne.
  6. Hæld halvdelen af cremefinen over.
  7. Skær margarinen i små tern, og fordel dem over.
  8. Bag retten i 20 minutter, til overfladen er gylden.
  9. Hæld resten af cremefinen over, og krydr med salt og peber, og bag yderligere 40 minutter, til kartoflerne er møre.
  10. Server med en skive rugbrød.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time og 20 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2041/486
  • Energifordeling:
    Protein: 12 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat: 61 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    509/121
    Protein: 3 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 18 g

Andre opskrifter på retter, du kan komme ansjoser i

Swienerschnitzler

Swienerschnitzler

Salat nicoise med tun, kogte rødbeder og linser

Salat nicoise med tun, kogte rødbeder og linser

Vitello-tonnato-med-svinemoerbrad-og-focaccia

Vitello-tonnato-med-svinemoerbrad-og-focaccia

One pot pasta med kylling

One pot pasta med kylling

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Janssons fristelser
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)