En ret fra fra mormors ”kogebog”. Hvorfor den hedder jægergryde ved jeg ikke. Vi fik den en del som børn, men den gang var det med de gode, gammeldags, tykke makaroni, som er svære at finde i dag. Velsmagende er den, men hvad er ikke det, når det er fyldt med tomatpuré? 🙂
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 3250/774 - Energifordeling:
Protein: 16 %
Fedt: 18 %
Kulhydrat: 66 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 643/153
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 25 g
Ingredienser:
- 500 g mager skinkekød i tern
- 500 g pastapenne
- 1 spsk. olie
- Ca. 700 g tomatpure
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 5 skiver rugbrød
Sådan tilberedes jægergryde:
- Varm olien i en gryde, og brun kødet heri.
- Tilsæt vand, så det lige dækker, og lad det simre, til kødet er mørt (ca. 30 minutter).
- Kog pastaen efter anvisningen på posen.
- Hæld vandet fra pastaen, og bland indholdet fra begge gryder sammen.
- Tilsæt tomatpure.
- Lad det hele koge op, og lad det simre i ca. 5 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Servér den varme jægergryde med en skive rugbrød.
Dommen:
700g tomatpuré…?!?!? Det var ellers ikke så lidt
Hej Michael
Nej, det er en del. Det skal svømme. 🙂 Det er jo stort set også den eneste smagsgiver. Synes du smagen bliver for stærk, kan du bruge mere vand og jævne retten. Du kan selvfølgelige også bruge koncentreret tomatpuré, der skal nok en del mindre til. Men nu er vi ude i noget, der i hvert fald ikke er som dengang, hvor retten er fra. Dengang tror jeg slet ikke man kunne få koncentreret tomatpuré. 😉
Beate