Har du lidt rester fisk – ikke tilberedt – i fryserne, som er for små til, at blive til en ret til hele familien, så køb en dåse hummersuppe, og lav en hurtigt “hjemmelavet fiske-/hummersuppe”.
Hvis dine fiskerester er stegt, kan du bruge dem i en “pitapizza“.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 20 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1433/341 - Energifordeling:
Protein: 33 %
Fedt: 23 %
Kulhydrat: 44 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 305/73
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 1 håndfuld fennikeltoppe (dild kan også anvendes)
- 2,5 dl fløde, 4 %
- Citronsaft
- 2 gulerødder
- 1 rød peber
- 1 dåse hummersuppe
- 3 dl hønsebouillon
- 15 g stegemargarine
- 250 g mørksej
- 175g rødfiskefilet
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 200 g godt brød
Sådan tilberedes hummersuppe med fennikel og fisk:
- Skræl gulerødderne, og fjern kernerne fra peberfrugten.
- Skær gulerødder og peberfrugt i meget fine stave.
- Hæld fiskesuppen og bouillonen i en gryde, og bring det i kog.
- Tilsæt fløde, og lad suppen simre i 3-5 minutter.
- Tilsæt de grøntsagsstavene, og lad dem koge i ca. 1 minut.
- Skær fiskestykkerne i mindre stykker (fjern evt. skind og ben), og kom dem i gryden.
- Lad igen suppen få et opkog, og lad den simre i ca. 1 minut.
- Smag suppen til med citronsaft, salt og peber (spar på saltet, da bouillon og suppe er salt i sig selv) samt hakket frisk fennikeltop.
- Tag suppen af varmen, og rør margarinen i.
- Servér med godt brød – evt. ristet.
Dommen: