En dejlig suppe der kradser en smule, men ikke for meget. Ægget kan evt. udelades, hvis man ikke bryder sig om det.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2442/581
  • Energifordeling:
    Protein: 15 %
    Fedt:
     29 %
    Kulhydrat: 56 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     446/106
    Protein: 4 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 15 g

Ingredienser:

  • 150 g skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. frisk, revet ingefær
  • 1 tsk. olie
  • 700 g jordskokker
  • 2 tsk. rød karrypasta
  • 6 dl grønsagsbouillon
  • 1 lille ds. kokosmælk
  • Limesaft
  • Salt

Tilbehør:

  • 4 pocherede æg
  • Citronmelisse
  • 4 hjemmelavede naanbrød

Sådan tilberedes jordskoksuppe med pocherede æg:

  1. Pil løg og hvidløg, og hak dem.
  2. Steg løg, hvidløg og ingefær i olien, tilsæt lidt limesaft og vand, så det ikke brænder på.
  3. Skræl jordskokkerne, og skær dem i mindre stykker.
  4. Kom jordskokkerne i gryden sammen med karrypasta og bouillon, og lad det simre under låg, til jordskokkerne er møre – ca. ½ time.
  5. Blend suppen, og tilsæt kokosmælk, og smag til med limesaft og salt.
  6. Varm suppen igennem, og servér med æg, citronmelisse og naanbrød.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!