Arh, lidt hakket chili på toppen for øjets skyld havde ikke været at foragte, men det er smagen heller ikke.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2100/500 - Energifordeling:
Protein: 33 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 37 %
Alkohol: 1 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 346/83
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 7 g
Ingredienser:
- 2 spsk. Becel let, flydende margarine
- 25 g stegemargarine
- ½ dl hvidvin
- 1 spsk. majsstivelse
- 30 g kerner af en slags – pinje, græskar eller så´n
- Revet skal af ¼ usprøjtet citron
- ½ dl citronsaft
- 200 g jomfruhummerhaler
- 3 dl hønsebouillon
- 600 g rødspættefilet uden skind
- 750 g frisk spinat
- Lidt citronmelisse
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 1 kg kartofler
Sådan tilberedes hummerhaler i rødspættefileter med citronsauce og spinat:
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i vand med salt strøet med let hånd.
- Fjern skallen og den sorte streng (tarmen) på jomfruhummerhalerne, og skær kødet i små stykker.
- Rist kernerne, og hak dem evt. i mindre stykker.
- Skyl citronmelissen, og hak den.
- Bland den flydende margarine med hummerhaler, kerner, citronmelisse og citronskal.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skyl spinaten, og læg den i bunden af en lille bradepande.
- Læg fileterne ved siden af hinanden oven på spinaten, fordel hummerhalefyldet på midten af hver filet, og rul dem sammen.
- Hæld hvidvinen ved, og sæt bradepanden i ovnen i ca. 10-12 minutter.
- Spild nu ikke tiden, men kog hønsebouillon og citronsaft ind til det halve.
- Tilsæt væden fra fisken, og kog videre i et par minutter.
- Jævn saucen med majsstivelsen rørt ud i 1 dl vand.
- Smag til med salt, peber og citron.
- Lige inden servering monteres saucen med stegemargarinen skåret i små tern – herefter må den ikke koge.
Velbekomme!
Montér: Gør saucen jævn og blank ved at piske smør, olie eller fløde i lige inden servering – ja, vi bruger altså margarine.
Husk, at spinat gerne må genopvarmes, bare det gøres rigtigt.
Dommen: