Denne suppe er fantastisk flot i farven – en kraftig gul/orange kulør, som fremhæves af de grønne spinatblade. Virkelig en fryd for øjet, men så sandelig også for ganen.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Ja – uden spinaten
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1992/474 - Energifordeling:
Protein: 13 %
Fedt: 19 %
Kulhydrat: 68 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 272/65
Protein: 2 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 1 hokkaidogræskar (ca. 1.600 g med skræl)
- 2 løg
- 1 l grøntsagsbouillon
- 75 g spinat – helst babyspinat
- 4 tsk. citronsaft
- 2 tsk. cayennepeber
- 15 g græskarkerner (tørrede – de friske fra græskarret kan ikke bruges)
- 1 tsk. honning
- 1 tsk. sojasauce
- Salt
Tilbehør:
- 4 hjemmelavede naanbrød
Sådan tilberedes hokkaidosuppe med spinat:
- Skær græskarret i halve, fjern kernerne og skær skrællen af – enten med en skarp kniv eller en god kartoffelskræller.
- Skær græskarkødet i mindre stykker.
- Pil løgene, og skær dem i tern.
- Kog græskar og løg op i bouillonen, og lad det derefter simre under låg, til græskarrene er møre (ca. ½ time).
- Rist græskarkernerne på en tør pande, til de bliver gyldne.
- Gør et stykke bagepapir i passende størrelse klar.
- Tag panden af varmen, tilsæt honning og sojasauce, vend hurtigt, og hæld kernerne ud på bagepapiret i ét lag.
- Blend suppen, når græskarrene er kogt møre.
- Tilsæt evt. mere vand/bouillon, hvis suppen er for tyk.
- Smag til med citronsaft, cayennepeber og salt.
- Vend spinaten i, og varm igennem.
- Servér med de honningristede græskarkerner og lunt
- naanbrød.
Dommen: