Det er praktisk at have tørret pasta i “spisekammeret”, men frisk pasta er bestemt at foretrække i madlavningen, den har bare ikke så lang holdbarhed. Hvad med at lave din egen? Det er faktisk ikke raketvidenskab. Det tager ca. 1 times tid at lave hjemmelavet pasta, og det er enormt hyggeligt.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 240-300 g mel – vi har forsøgt os med almindeligt hvedemel og med ⅓ groft speltmel og ⅔ sigtet speltmel, som bliver en lidt grovere pasta. Begge gav et tilfredsstillende resultat.
  • 2 æg
  • Evt. 1 tsk. salt – dette er ikke nødvendigt, da du kan koge pastaen i letsaltet vand.
  • Evt. op til ½ dl vand

Sådan tilberedes hjemmelavet pasta

  1. Hæld melet op i en stor, fladbundet skål eller på et renvasket bord.
  2. Lav en fordybning i melet, og slå æggene ud i fordybningen.
  3. Ælt mel og æg sammen. Tilsæt evt. lidt vand, hvis dejen bliver for tør – men ælt et godt stykke tid, inden du tyr til at hælde vand i, for pludselig bliver dejen mere sammenhængende, når du har æltet længe.
  4. Lad dejen hvile 15-20 minutter, når den er færdigæltet – den skal føles som marcipan eller modellervoks.
  5. Tag en klump dej i ca. en knytnæves størrelse, bank den lidt ud, og kør den igennem pastamaskinen på dens største indstilling.
  6. Fold dejen, kør den igennem igen.
  7. Kør pastamaskinen et hak ned, og gentag.
  8. Fortsæt til pastaen er kørt igennem 2. sidste indstilling på pastamaskinen.
  9. Prøv at sørge for, at dejen har samme bredde som pastamaskinen, i hvert fald hvis pastaen skal bruges til pastaplader til lasagne.
  10. Rul al dejen ud.
  11. Dejen kan nu skæres til pastaplader, skæres i strimler til båndpasta, skæres i små rektangler, der kan klemmes på midten til sløjfer eller skæres i små kvadrater, der lægges sammen to og to over lidt fyld til raviolier eller lidt større kvadrater, der foldes til tortellinier. Mulighederne er mange.
  12. Når du vil skære pasta i strimler, så drys en anelse mel ud over pastapladen, og fold den sammen på midten på den lange led et par gange. Skær en strimmel, og fold den ud.
  13. Koger du ikke pastaen med det samme, så læg den imellem 2 viskestykker, så der ikke kommer skidt og støv til.
  14. Den friske pasta kan holde sig i køleskabet i 2-3 dage, når du kommer den i en plasticpose beregnet til fødevarer. Luk posen.
  15. Kog pastaen i letsaltet kogende vand i ca. 3 minutter.
  • Kategori: Tilbehør
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1251/298
  • Energifordeling:
    Protein: 17 %
    Fedt: 12 %
    Kulhydrat: 71 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    1055/252
    Protein: 11 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 44 g

Andre opskrifter med frisk pasta

Nakkefilet med kommenpasta

Nakkefilet med kommenpasta

Pasta med pikant sovs

Pasta med pikant sovs

Manti

Manti

Kylling med skimmelost

Kylling med skimmelost

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Hjemmelavet pasta
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)