Lækre, grove, hjemmelavede fiskefrikadeller med grov spaghetti og gulerødder.
De smager fantastisk, og fiskefrikadeller er til hver en tid den nemmeste måde at få fisk i den yngre del af familien.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Ja, frikadellerne
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1866/444 - Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 13 %
Kulhydrat: 60 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 499/119
Protein: 8 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 18 g
Ingredienser:
- 400 g mørksejfilet
- 4 gulerødder
- 1 dl + 2 spsk. hakket bredbladet persille
- 1 tsk. fintrevet citronskal
- 2 spsk. Becel let, flydende margarine
- 300 g fuldkornsspaghetti
- 1 lille chilipeber
- 1 ds. flåede, hakkede tomater
- 1 dl fløde 4 %
Tilbehør:
- Citronbåde
Sådan tilberedes hjemmelavede fiskefrikadeller med spaghetti:
- Riv den ene gulerod fint, og de 3 andre groft på et rivejern.
- Hak persillen groft.
- Fjern eventuelle ben fra fisken.
- Hak fileterne godt med en skarp kniv.
- Rør fiskekød, fintrevet gulerødder, 2 spsk. persille, citronskal, salt og peber sammen.
- Form farsen til ca. 20 runde frikadeller.
- Lad 1 spsk. margarine blive gyldent i en pande og steg frikadellerne ved jævn varme ca. 6 minutter – vend af og til.
- Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde.
- Kog spaghettien 8-10 minutter – til den er mør uden at være blød. Gem 1 dl pastavand til saucen.
- Lad spaghettien dryppe af i et dørslag.
- Hak chilipeberen.
- Lad resten af margarinen blive varm i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits chili og groftrevne gulerødder i ca. 2 minutter.
- Tilsæt hakkede tomater, fløde, pastavand, salt og peber.
- Kog saucen ved jævn varme i ca. 2 minutter.
- Tilsæt den sidste persille, og smag til.
- Vend spaghettien i saucen, og servér straks.
- Servér de hjemmelavede fiskefrikadeller med citronbåde og pastasaucen.
Dommen: