Verdens grimmeste fisk! Med verdens bedste smag. Til havkat med bacon er det nødvendigt at bruge svinebacon, da der ikke er fedt nok i kalkunbacon.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 600 g havkat
  • 1 bdt. forårsløg
  • 4 gulerødder
  • 2 røde peberfrugter
  • 3 spsk. fishsauce
  • 2 dl vand
  • 2½ dl cremefine 7 %
  • 6 skiver bacon
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 800 g kartofler

Sådan tilberedes havkat med bacon

  1. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Tænd ovnen på 200° C.
  3. Steg baconskiverne en pande, og læg dem derefter til afdrypning.
  4. Brun fisken i baconfedtet.
  5. Læg den i et ildfast fad, og krydr med peber.
  6. Skær gulerødder og peberfrugter i tynde skiver.
  7. Rist gulerods- og peberfrugtskiver på panden sammen med de hele forårsløg – gem lidt af den grønne top til pynt.
  8. Tilsæt vand og fishsauce, og lad det koge ind til det halve.
  9. Tilsæt fløde, og giv saucen et kort opkog.
  10. Smag til med salt og peber, og hæld saucen over fisken.
  11. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter.
  12. Pynt med bacon og løgtoppe.

Velbekomme!

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1833/436
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat: 44 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    294/70
    Protein: 5 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 8 g

Andre opskrifter med svinebacon

Baconstegte nakkekoteletter med champignonsauce

Baconstegte nakkekoteletter med champignonsauce

Grønkålssuppe med kartofler

Grønkålssuppe med kartofler

Risotto i Mornaysauce med løg- og bacondrys

Risotto i Mornaysauce med løg- og bacondrys

Rösti med fetasalat

Rösti med fetasalat

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Havkat med bacon
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)