Verdens grimmeste fisk! Med verdens bedste smag. Til havkat med bacon er det nødvendigt at bruge svinebacon, da der ikke er fedt nok i kalkunbacon.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 600 g havkat
- 1 bdt. forårsløg
- 4 gulerødder
- 2 røde peberfrugter
- 3 spsk. fishsauce
- 2 dl vand
- 2½ dl cremefine 7 %
- 6 skiver bacon
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 800 g kartofler
Sådan tilberedes havkat med bacon
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Steg baconskiverne en pande, og læg dem derefter til afdrypning.
- Brun fisken i baconfedtet.
- Læg den i et ildfast fad, og krydr med peber.
- Skær gulerødder og peberfrugter i tynde skiver.
- Rist gulerods- og peberfrugtskiver på panden sammen med de hele forårsløg – gem lidt af den grønne top til pynt.
- Tilsæt vand og fishsauce, og lad det koge ind til det halve.
- Tilsæt fløde, og giv saucen et kort opkog.
- Smag til med salt og peber, og hæld saucen over fisken.
- Sæt fadet i ovnen i 20 minutter.
- Pynt med bacon og løgtoppe.
Velbekomme!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1833/436 - Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 44 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 294/70
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 8 g
Informationer
Opskriftens navn
Havkat med bacon
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on