Hamburgerryg er simpelthen en festspise, som i forhold til meget andet festmad ikke tager specielt lang tid at tilberede, og så kan man jo spise eventuelle rester på et stykke rugbrød dagen efter til frokost.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2337/556 - Energifordeling:
Protein: 25 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 47 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 297/71
Protein: 4 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 600 g hamburgerryg
- 1 kg hvidkål
- 2½ dl minimælk
- 2½ dl suppe fra hamburgerryggen
- 1 spsk. majsstivelse
- Muskatnød
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 800 g kartofler
- 500 g gulerødder
- 4 tsk. sennep
Sådan tilberedes hamburgerryg med stuvet hvidkål:
- Kog hamburgerryggen i usaltet vand i 30 minutter.
- Lad den herefter trække i 20 minutter i suppen.
- Skræl og kog kartofler og gulerødder møre i letsaltet vand.
- Fjern de yderste blade af hvidkålen.
- Skær kålen i kvarte, og snit dem.
- Kog kålen mør i letsaltet vand, ca. 15 minutter.
- Kog mælk og suppe op, og jævn med majsstivelse.
- Vend kålen i stuvningen.
- Smag til med lidt salt, peber og muskat.
- Skær hamburgerryggen i skiver, servér med en klat sennep, stuvet kål samt kogte gulerødder og kartofler.
Dommen:
Elisabeth: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!