Gulerod-broccolipostej er en anderledes slags pålæg. Frisk i smagen, smager især godt i en bolle, så her har du lidt sundt, fedtfattigt mad til madpakken.
Gram
Minutter
Postejen er meget porøs, så den er smørbar – ligesom leverpostej. Vores barnebarn er vild med det, men han er så også meget glad for broccoli.
Ingredienser
- 500 g gulerødder
- 50 g revet, mager ost
- 2 æg
- 3 skiver toastbrød
- 2 dl minimælk
- 150 g broccoli
- Salt
- Peber
Tilbehør
- ½ bolle eller 1 stk. brød (evt. toastbrød)
Sådan tilberedes gulerod-broccolipostej
- Skræl gulerødderne, skær dem i små stykker, og kog dem møre i usaltet vand.
- Tænd ovnen på 175° C.
- Tag gulerødderne op af vandet.
- Skyl, og findel broccolien, og blancher den i vandet.
- Afskorp toastbrødet, og riv det (eller hak det i en blender).
- Blend gulerødderne med ost, æg, toastbrød og mælk.
- Krydr med salt og peber.
- Hæld blandingen i folieform(e).
- Stik broccolistykkerne ned i formen.
- Bag postejen i vandbad i ca. 40-50 minutter. Dæk med folie, hvis overfladen bliver for mørk.
- Servér afkølet på brød eller i en bolle.
- Kategori: Frokost
- Mængde: 750 g
- Tilberedning: 1 time + afkøling
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 91/22 - Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 19 %
Kulhydrat: 54 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 191/46
Protein: 3 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 6 g
Informationer
Opskriftens navn
Gulerod-broccolipostej
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on
Hej 😉 hvordan får du postej ud af folieforme., så de kan bruges til en lille servering synes altid jeg bøvler med at få ting ud af folieforme ;)mvh Karin
Hej Karin
Lige denne her postej opbevarer jeg i formen, så jeg har ikke forsøgt at få den ud. Men jeg kan da godt se, det ville være pænere på et veldækket frokostbord, hvis postejen er ude af formen. Siderne kan du jo nok løsne med en kniv. Med bunden er det straks værre. Måske hvis du klipper et stykke bagepapir til og lægger i bunden af formen, inden du hælder fyldet i, så det ”bare” skal trækkes af, når postejen er vristet fri af siderne. Ellers vil en lille silikoneform måske være løsningen. Man kunne evt. portionsanrette dem, hvis det skal være rigtig fancy.
Beate