Gryderet med oksekød er alt i én gryde – eller næsten i hvert fald. “Tøm køleskabet” kunne vi også kalde den, for alle mulige slags grøntsager kan anvendes. Porrer, bønner eller ærter f.eks. Den kan selvfølgelig også serveres med kartoffelmos i stedet for pasta.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 225 g champignoner
- 4 gulerødder
- 1 grøn peberfrugt
- 15 g stegemargarine
- 1 tsk. paprika
- 500 g oksekød i tern eller strimler, mellemskært
- 1 dåse flåede, hakkede tomater
- 1 laurbærblad
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 500 g valgfri pasta
Sådan tilberedes gryderet med oksekød
- Pil løg og hvidløg. Skær løgene i både, og hak hvidløget fint.
- Skær roden af champignonerne, og skyl champignonerne grundigt. Skær dem i halve.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i ca. 2 cm tykke skiver.
- Skyl peberfrugten, fjern stokken, og skær peberfrugten i tern.
- Brun margarinen, brun løg og hvidløg, og tilsæt paprika, og lad den svitse med i 10-20 sekunder.
- Tilsæt kødet, og lad det brune.
- Tilsæt de flåede tomater og laurbærbladet.
- Læg låg på, og lad det hele simre i ca. 20 minutter.
- Kog pastaen efter anvisningen på posen.
- Kom gulerødder, champignoner og peberfrugter i gryden med kød, og lad dem simre med i yderligere 10 minutter.
- Smag gryderetten til med salt og peber.
- Fjern laurbærbladet inden servering.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2294/546 - Energifordeling:
Protein: 21 %
Fedt: 16 %
Kulhydrat: 63 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 431/103
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 16 g
Informationer
Opskriftens navn
Gryderet med oksekød
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on