Denne gryderet med øl er et klart hit, alene bare fordi der er kartoffelmos som tilbehør, det er helt sikkert et hit her hos os – for alle. Ellers er der ikke så meget at sige om retten. Velsmagende ”kød i mørke”.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 500 g magert svinekød i tern
- 1 pk. kalkunbacon
- 4 løg
- 1-2 fed hvidløg
- ½ l bouillon
- 2 dl øl
- 1 tsk. muskat
- 1½ spsk. vineddike
- 1 porretop
- 1 laurbærblad
- Et par persillekviste
- 1 kvist timian
- 2 spsk. majsstivelse
- 1½ kg kartofler
- 3 dl minimælk
- Kulør
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 700 g grønne bønner
Sådan tilberedes gryderet med øl
- Skær baconen i mindre stykker.
- Brun kød og bacon på en pande uden fedtstof.
- Hak løg og hvidløg, og tilsæt dem sammen med en anelse bouillon.
- Når løgene er klare, kommes indholdet fra panden over i en gryde.
- Bind porretop, laurbær, persille og timian sammen med bomuldstråd, og kom buketten i gryden sammen med resten af bouillonen, øl, muskat og vineddike.
- Lad retten simre for svag varme i ca. 45 minutter, til kødet er mørt.
- Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem i usaltet vand, til de er møre.
- Kog bønnerne møre i letsaltet vand.
- Jævn gryderetten med majsstivelse udrørt i vand.
- Dryp et par dråber kulør i, og smag til med salt og peber.
- Mos de kogte kartofler, og pisk mælken i.
- Smag til med salt, peber og muskat.
Velbekomme!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 55 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1810/431 - Energifordeling:
Protein: 18 %
Fedt: 23 %
Kulhydrat: 59 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 287/68
Protein: 3 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 9 g
Informationer
Opskriftens navn
Gryderet med øl
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on