Du kan selvfølgelig også bruge kyllingefileter til grydekylling i øl, hvilket også vil gøre retten hurtigere at lave, og du slipper også for at partere kyllingen, men det gør noget ved smagen.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 60 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2736/651 - Energifordeling:
Protein: 25 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 42 %
Alkohol: 4 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 357/85
Protein: 5 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 9g
Ingredienser:
- 1 kylling
- 2 store løg
- 8 gulerødder
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. timian
- 1 laurbærblad
- 1 øl (33 cl)
- 1½ dl hønsebouillon
- 1 ds. hakkede, flåede tomater
- 1 spsk. majsstivelse
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 800 g kartofler
- ½ icebergsalat
- 100 g rucolasalat
- 100 g rugbrødshapsere
- 25 g græskarkerner
Sådan tilberedes kylling i øl:
- Tænd ovnen på 250° C.
- Fjern skind og synligt fedt fra kyllingen.
- Del den i passende stykker (6-8).
- Krydr med salt og peber.
- Brun den i ovnen i 10-20 minutter. Vend under vejs.
- Varm olien i en gryde.
- Pil, og hak løgene, og svits dem let i olien
- Skræl, og riv gulerødderne groft, og svits den sammen med løgene et øjeblik.
- Tilsæt timian, laurbærblad og bouillon.
- Læg de brunede kyllingestykker i gryden.
- Tilsæt øl, og lad retten simre 30 minutter under låg.
- Skræl, og kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
- Tilsæt tomaterne til retten, og lad det hele simre i 15 minutter uden låg.
- Skyl salaten, og skær icebergsalaten i mindre stykker.
- Bland icebergsalat, rucolasalat og rugbrødshapsere.
- Tag kyllingestykkerne op af gryden, og jævn væden med majsstivelse.
- Servér den varme grydekylling i øl med salaten og de kogte kartofler.
Velbekomme!
Dommen: