Du kan selvfølgelig også bruge kyllingefileter til grydekylling i øl, hvilket også vil gøre retten hurtigere at lave, og du slipper også for at partere kyllingen, men det gør noget ved smagen.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 60 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2736/651
  • Energifordeling:
    Protein: 25 %
    Fedt:
     29 %
    Kulhydrat: 42 %
    Alkohol: 4 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 357/85
    Protein: 5 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 9g

Ingredienser:

  • 1 kylling
  • 2 store løg
  • 8 gulerødder
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. timian
  • 1 laurbærblad
  • 1 øl (33 cl)
  • 1½ dl hønsebouillon
  • 1 ds. hakkede, flåede tomater
  • 1 spsk. majsstivelse
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 800 g kartofler
  • ½ icebergsalat
  • 100 g rucolasalat
  • 100 g rugbrødshapsere
  • 25 g græskarkerner

Sådan tilberedes kylling i øl:

  1. Tænd ovnen på 250° C.
  2. Fjern skind og synligt fedt fra kyllingen.
  3. Del den i passende stykker (6-8).
  4. Krydr med salt og peber.
  5. Brun den i ovnen i 10-20 minutter. Vend under vejs.
  6. Varm olien i en gryde.
  7. Pil, og hak løgene, og svits dem let i olien
  8. Skræl, og riv gulerødderne groft, og svits den sammen med løgene et øjeblik.
  9. Tilsæt timian, laurbærblad og bouillon.
  10. Læg de brunede kyllingestykker i gryden.
  11. Tilsæt øl, og lad retten simre 30 minutter under låg.
  12. Skræl, og kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
  13. Tilsæt tomaterne til retten, og lad det hele simre i 15 minutter uden låg.
  14. Skyl salaten, og skær icebergsalaten i mindre stykker.
  15. Bland icebergsalat, rucolasalat og rugbrødshapsere.
  16. Tag kyllingestykkerne op af gryden, og jævn væden med majsstivelse.
  17. Servér den varme grydekylling i øl med salaten og de kogte kartofler.
Velbekomme!

 

Dommen:

Elisabeth: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”