Grøn er vårens hæk, og det er vores risotto også med undtagelse af de hvide ris og de sorte oliven. En lækker og nem grøn risotto med sorte oliven.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 2 spsk. let, flydende margarine
  • 4 dl risottoris
  • 2 løg
  • ¾ liter grøntsagsbouillon
  • 200 g bælgede ærter
  • 1 broccoli
  • 1 dl friskhakket persille
  • 150 g revet, mager ost, 20+
  • 4 spsk. kapers
  • 75 g sorte oliven
  • Salt

Tilbehør

  • naanbrød drysset med nigellafrø i stedet for Herbes de Provence

Sådan tilberedes grøn risotto med sorte oliven

  1. Hak løgene fint.
  2. Varm margarinen i en stor pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  3. Svits ris og løg i ca. 1 minut.
  4. Tilsæt bouillon og ca. 1 tsk. groft salt, og kog ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 minutter.
  5. Del broccolien i små buketter.
  6. Hak kapers og de sorte oliven.
  7. Vend ærter, broccoli, persille og 100 g af osten i retten.
  8. Varm risottoen igennem, og smag til.
  9. Servér straks sammen med resten af osten, kapers og oliven – som drys.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2860/681
  • Energifordeling:
    Protein: 19 %
    Fedt: 19 %
    Kulhydrat: 62 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    478/114
    Protein: 5 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 17 g

Andre opskrifter på risotto

Risotto i Mornaysauce med løg- og bacondrys

Risotto i Mornaysauce med løg- og bacondrys

Selleririsotto

Selleririsotto

Castello-risotto med kylling og persille

Castello-risotto med kylling og persille

Risotto med asparges og ærter

Risotto med asparges og ærter

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Grøn risotto med sorte oliven
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)