Ordet ”curry” har ikke – som mange tror – nødvendigvis
noget med karry at gøre, hvilket denne ret da også beviser. Curry betyder i Indien kort og godt ”alt i en-gryde” med ris/brød til. Altså en ret, hvor man blander forskellige grøntsager eller forskelligt kød, laver det til en stuvning og serverer brød eller ris til. I denne curry er der tilsat kartofler, så vi udelader ris/brød.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1492/355 - Energifordeling:
Protein: 15 %
Fedt: 26 %
Kulhydrat: 59 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 229/55
Protein: 2 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 800 g kartofler
- 2 fed hvidløg
- 2 porrer
- 2 spsk. mel
- 1 broccoli
- 4 forårsløg
- 1 stor rød chilipeber
- 1 spsk. olie
- 4 dl vand
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 1 dåse flåede, hakkede tomater
- 2 små dåser kokosmælk
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. masala krydderi
- 1 tsk. sød chilipulver
- Salt
Sådan tilberedes grøntsagscurry med kokosmælk:
- Skyl og rens porrerne, og snit dem i ringe.
- Varm olien op i en stor gryde, tilsæt porrerne, og rist dem i 5 min.
- Pil og pres hvidløg, og tilsæt det.
- Tilsæt herefter spidskommen, koriander, masala, chilipulver og mel, og steg videre under omrøring 1 minut.
- Tilsæt vand og bouillonterning.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
- Tilsæt kartoffeltern og tomater.
- Lad retten koge op, og skru derefter ned for varmen, læg låg på, og lad retten simre i 15 minutter.
- Rens og hak den røde chili.
- Rens forårsløgene, og snit dem.
- Skyl broccoli, og skær det i små buketter.
- Tilsæt chili, forårsløg og broccoli, lad det koge videre i 10 minutter.
- Bland kokosmælken i, og kog videre, under omrøring, i 5 minutter.
- Smag til med salt.
Velbekomme!
Dommen:
Natascha: Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!