Lav ikke disse grønne deller for store, da de er lidt svære at vende og nemt går i stykker. Brug gerne hjemmelavet rasp (smuldret, tørt brød), da det giver lidt bedre konsistens til dunserne.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 250 g grønne asparges
  • 150 g broccoli – gerne stokken
  • Lidt persille
  • Lidt timian
  • Lidt basilikum
  • 1 løg
  • 2 æg
  • Ca. 1½ dl rasp
  • 30 g stegemargarine
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 800 g kartofler
  • ½ spsk. olie
  • Tørrede krydderurter efter eget valg
  • Salt

Sådan tilberedes grønne deller

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Vask kartoflerne, skær dem i både, og kom dem i en bradepande.
  3. Bland med olie, krydderier og salt.
  4. Stil dem i ovnen til de er møre – ca. 30 minutter.
  5. Kom asparges, broccoli, løg og krydderurter i en blender, og hak det fint. Hæld det over i en skål og rør
  6. æg, rasp, salt og peber i.
  7. Form farsen til frikadeller, og steg dem i margarinen – 2-3 minutter på hver side.
  8. Servér med kartoflerne og evt. en klat tomatketchup.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1581/376
  • Energifordeling:
    Protein: 14 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat: 58 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    463/110
    Protein: 4 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 16 g

Andre opskrifter på frikadeller

Frikadeller med stuvet spidskål

Frikadeller med stuvet spidskål

Frikadeller med kold kartoffelsalat

Frikadeller med kold kartoffelsalat

Kyllingefrikadeller med fattigmandsflødekartofler

Kyllingefrikadeller med fattigmandsflødekartofler

Kartoffelfrikadeller med kartoffelmos

Kartoffelfrikadeller med kartoffelmos

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Grønne deller
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)