Grillet kamsteg med sprød svær er virkelig en lækker måde at lave den gammeldags flæskesteg på. Sværen bliver ikke helt ligesom, når man steger flæskesteg, men den bliver også smurt med abrikossauce.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 1 kamsteg ca. 625 g
- saften af ½ appelsin
- saften af ½ citron
- 100 g abrikosmarmelade
- 2½ spsk. soya
- 1 kg kartofler
- 5 spsk. mager, revet ost
- Bredbladet persille
- Muskatnød
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 1 icebergsalat
- 8 tomater
- 300 g ærter
- 1 blomkål
- 1 aubergine
Sådan tilberedes grillet kamsteg med sprød svær
- Start grillen.
- Rids stegen, hvis dette ikke er gjort.
- Bland appelsin- og citronsaft med abrikosmarmelade og soya.
- Smør stegen – undtagen sværen – med abrikossaucen.
- Læg stegen i stegholderen, og sæt den på grillen på indirekte medium varme i en times tid.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Skrub kartoflerne, og skær dem i skiver.
- Læg dem i et ovnfast fad.
- Drys med bredbladet persille.
- Krydr med salt, peber og muskatnød, og drys revet ost over.
- Sæt dem i ovnen i ca. 40 minutter. (De kan også grilles i foliebakke ved siden af stegen, hvis der er plads).
- Skyl salat, tomater, blomkål og aubergine.
- Prik 5 af tomaterne med en kødnål, og skær auberginen i tykke skiver.
- Grill dem i folie/foliebakke i 15-20 minutter.
- Smør sværen med abrikossauce, når stegen har været på grillen i ca. 1 time. Grill videre i endnu 15 minutter.
- Snit salaten, skær blomkålen i buketter, og skær de sidste 3 tomater i både.
- Bland det hele sammen med ærterne, og servér til kød, kartofler og grillede grøntsager.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 1 time og 30 minutter
- Fryseegnet: Ja, stegen
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2252/536 - Energifordeling:
Protein: 20 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 51 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 333/79
Protein: 4 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 10 g
Informationer
Opskriftens navn
Grillet kamsteg med sprød svær
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on
Trackbacks/Pingbacks