Dette syltetøj er en grevinde værdig, for det tager altså en del tid, at fjerne alle urenheder fra hyldebærerne.

  • Kategori: Tilbehør
  • Antal: Ca. 1 l
  • Tilberedning: 60 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    497/118
  • Energifordeling:
    Protein: 1 %
    Fedt: 3 %
    Kulhydrat:
     96 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     497/118
    Protein: < 1 g
    Fedt:
     < 1 g
    Kulhydrat: 28 g

Ingredienser:

  • 500 g ribbede hyldebær
  • 500 g æbler
  • 350 g sukker
  • 1 tsk. flydende atamon + atamon til skylning af glassene

Sådan tilberedes grevindesyltetøj

  1. Hæld de ribbede hyldebær i en sigte, og sænk dem i koldt vand, skyl, og afdryp herefter.
  2. Skyl æblerne, eller skræl dem, hvis skrællen er sej, og skær blomst stilk og kernehus fra.
  3. Snit æblerne fint, og bland dem med hyldebærrene.
  4. Varm hyldebær og æbler forsigtigt op under låg, og kog dem i ca. 15 minutter, til æblestykkerne er møre.
  5. Drys sukkeret i, og lad det koge med i 10 minutter under omrøring.
  6. Tag gryden af varmen, og tilsæt atamon.
  7. Hæld syltetøjet i rengjorte, atamonskyllede glas, og bind/luk med det samme.

Dommen:

Catharina: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’t il min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’t il min fødselsdag!

Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’t il min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’t il min fødselsdag!