Dette syltetøj er en grevinde værdig, for det tager altså en del tid, at fjerne alle urenheder fra hyldebærerne.
- Kategori: Tilbehør
- Antal: Ca. 1 l
- Tilberedning: 60 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. 100 g:
KJ/Kcal: 497/118 - Energifordeling:
Protein: 1 %
Fedt: 3 %
Kulhydrat: 96 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 497/118
Protein: < 1 g
Fedt: < 1 g
Kulhydrat: 28 g
Ingredienser:
- 500 g ribbede hyldebær
- 500 g æbler
- 350 g sukker
- 1 tsk. flydende atamon + atamon til skylning af glassene
Sådan tilberedes grevindesyltetøj
- Hæld de ribbede hyldebær i en sigte, og sænk dem i koldt vand, skyl, og afdryp herefter.
- Skyl æblerne, eller skræl dem, hvis skrællen er sej, og skær blomst stilk og kernehus fra.
- Snit æblerne fint, og bland dem med hyldebærrene.
- Varm hyldebær og æbler forsigtigt op under låg, og kog dem i ca. 15 minutter, til æblestykkerne er møre.
- Drys sukkeret i, og lad det koge med i 10 minutter under omrøring.
- Tag gryden af varmen, og tilsæt atamon.
- Hæld syltetøjet i rengjorte, atamonskyllede glas, og bind/luk med det samme.
Dommen: