Havtaskehale er meget faste i konsistensen. Det er næsten som at få en stor – meget stor – reje i munden.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 60 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1723/410
  • Energifordeling:
    Protein: 25 %
    Fedt:
     30 %
    Kulhydrat: 45 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     345/82
    Protein: 5 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 600 g havtaskehale
  • 8 tomater
  • 1 håndfuld frisk salvie
  • 1 rødløg
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 900 g kartofler – gerne små
  • 15 blade basilikum
  • 2½ spsk. olie
  • 25 g mandler
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes retten:

  1. Skær tomatern i skiver, pil løget og skær det i tern.
  2. Hak basilikum groft, og gem et par blade til pynt.
  3. Anret tomatskiverne på et fad, og drys salt over.
  4. Drys løg og basilikum over.
  5. Bland ½ spsk. olie og balsamicoeddike med peber, og hæld det over.
  6. Lad tomatsalaten trække, til de øvrige dele af retten er tilberedt.
  7. Skrub kartoflerne, og skær dem i mindre stykker – hvis ikke de er små – og kog dem møre i letsaltet vand.
  8. Skær fileterne fri af midterbenet, og fjern hinden – hvis det ikke allerede er gjort).
  9. Skær fileterne i mindre stykker.
  10. Krydr med salt og peber, og steg dem på en grillpande penslet med olie, i ca. 2 minutter på hver side. Tag panden af varmen, og lad fisken hvile i 5 minutter inden servering.
  11. Skyl salvien, tør den godt, og blend den med de sidste 2 spsk. olie og mandler.
  12. Smag til med salt og peber.
  13. Vend de afdryppede kartofler i.
  14. Servér kartofler og tomatsalat til fisken.

Dommen:

Natascha: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 2 point ud af 5 Det smager ikke specielt godt

Samlet:

3 point ud af 5
Tjah, det kan vel godt spises