Hjemmelavet pasta. Uhm, det kan vi lide. Men gratineret torsk er heller ikke at foragte. En helt igennem lækker ret, du skal prøve.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 500 g torskefilet
- 4 skiver mager ost
- 500 g cherrytomater
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 2 æg
- 300 g mel
- Evt. lidt vand
- 450 g frossen helbladet spinat
- 1 spsk. olie
Sådan tilberedes gratineret torsk med spinatpasta og bagte tomater
- Hæld melet op på bordet, og lav en fordybning i melet.
- Slå æggene ud i fordybningen.
- Ælt mel og æg sammen. Når dejen bliver mere fast, så ælt ved at presse den flad og folde den på midten. Fortsæt 10-15 minutter. Er dejen for tør, så tilsæt lidt vand. Dejen er færdig, når den minder om modellervoks eller marcipan.
- Pak dejen i film, og lad den hvile i 15-30 minutter. Forsøger du at rulle den ud nu, vil den være meget elastisk og trække sig sammen igen, fordi det meste gluten er trukket ud af melet. Når dejen har hvilet, er den meget nemmere at rulle ud.
- Tag et stykke af dejen, så stort som en knytnæve, og kør det gennem pastamaskinen flere gange.
- Fold dejen tredobbelt mellem hver gang. Rul dejen tyndere og tyndere. Slut på den næsttyndeste udrulning.
- Fold den rullede dej sammen på midten, og fold hver side igen på midten, og skær så dejen i strimler i passende bredde.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Fordel torskefileterne i 4 portioner, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Krydr med salt og peber, og læg en skive ost oven på hver torskefilet.
- Halvér tomaterne, og læg dem ved siden af fiskene med skærefladen opad.
- Bag fisk og tomater i 10 minutter.
- Grill derefter i 2 minutter.
- Giv spinaten et opkog i letsaltet vand, og hæld derefter pastaen i og lad den koge med i et par minutter.
- Hæld pasta og spinat til afdrypning i en sigte.
- Tilsæt olie, vend rundt, og krydr med salt og peber.
At gratinere betyder at brune i ovnen eller under grillen. Retten er dækket med ost eller mælkesauce og nogle gange drysset med rasp. Retten kan også være dækket med eksempelvis æg, smør eller kartofler.
Rester kan bruges til en hjemmekomponeret restelasagne, men husk reglerne for genopvarming af spinat.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 times tid inkl. pastafremstilling
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2210/526 - Energifordeling:
Protein: 32 %
Fedt: 19 %
Kulhydrat: 49 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 452/108
Protein: 9 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 12 g