Denne løgsuppe er rygende varm, når den kommer ud af ovnen, så den kan sagtens tåle at stå lidt og “vente på gæsterne”.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: Ca. 2 timer
- Fryseegnet: Ja – før gratinering
- Pr. person:
KJ/Kcal: 938/223 - Energifordeling:
Protein: 24 %
Fedt: 18 %
Kulhydrat: 58 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 197/47
Protein: 3 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 7 g
Ingredienser:
- 700 g løg
- 1 l vand
- 3 spsk. Touch of Taste kalvefond
- 4 skiver toastbrød
- Ca. 100 g mager revet ost
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes gratineret løgsuppe:
- Sæt løgene i et ovnfast fad med låg.
- Hæld lidt vand i bunden.
- Stil fadet i en kold ovn, og tænd den på 250° C.
- Bag løgene i ca. 50 minutter.
- Lad løgene køle af, så de er til at røre ved.
- Pil skrællen af, og skær løgene i skiver.
- Hæld vand og fond i en gryde, og tilsæt løgene.
- Lad det simre ca. 20 minutter.
- Smag suppen til med salt og peber, og hæld derefter suppen op i 4 ildfaste portionsskåle.
- Læg en skive toastbrød over – skær evt. skiven til, så den passer til skålen.
- Fordel osten oven på.
- Gratinér suppen i ovnen ved 250° C, til osten er gylden.
Velbekomme!