Stærk, stærkere, stærkest. Du vælger selv, hvor stærk en gratineret kyllingefars med pasta i fad du vil lave. Alt afhængig af mængden af hvidløg og chili, du kommer i. Med en dosering som denne opskrift bliver retten hot, men stadig smagfuld. Halvér evt., hvis en mildere udgave ønskes.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 75 g røget bacon
- 1 rødløg
- 1 løg
- 1-2 røde chilipebre
- 5 fed hvidløg
- 400 g kyllingefars
- 1 bdt. forårsløg
- 2½ dl fløde 4 %
- 1 dl minimælk
- 500 g frisk pasta
- 4 spsk. revet ost
- Peber
Tilbehør
- Lidt frisk basilikum
Sådan tilberedes gratineret kyllingefars med pasta i fad
- Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
- Skær baconen i tern.
- Skær rødløg, løg, hvidløg, forårsløg og chilipebre – tag gerne kernerne med – i små tern.
- Rist baconen på en tør pande.
- Tilsæt rødløg, hvidløg og chili.
- Tilsæt kyllingefarsen.
- Lad det hele svitse, til det har taget farve.
- Tilsæt forårsløg og fløde, og lad det hele simre i 15-20 minutter.
- Tænd ovnen på 190° C.
- Smag retten til med peber og tilsæt mælken, hvis du synes der mangler væde.
- Hæld den kogte pasta i et ovnfast fad.
- Hæld farsretten over, og pres det lidt ned i pastaen.
- Fordel revet ost over.
- Sæt retten i ovnen, til osten er smeltet og har taget farve – 15-20 minutter.
- Servér med lidt basilikum.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 55 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1735/413 - Energifordeling:
Protein: 29 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 42 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 442/105
Protein: 8 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 11 g
Informationer
Opskriftens navn
Gratineret kyllingefars med pasta i fad
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on