Hvis du lever fedtfattigt og vil have gratinerede koteletter efter denne opskrift, skal du spise mest af tilbehøret, for ellers overstiger fedtprocenten hurtigt de anbefalede 30 %.
Personer
Minutter
Lækker ret, men som nævnt: pas på, der skal virkelig være meget salat til, og osten skal være meget mager, ellers stiger fedtenergiprocenten voldsomt – evt. kan du bruge et æble mere, hvis du kan lide det, eller bruge 1-2 skiver ost mindre. Eller måske skal du heller prøve opskriften på fyldte svinekoteletter.
Ingredienser
- 4 koteletter
- 1 æble
- 1 rød peberfrugt
- 3 skiver mager ost
- 1 kg kogte, kolde kartofler
- 1 løg
- 1 tsk. muskatnød
- Olie
- Paprika
- Salt
- Peber
TILBEHØR:
- 1 salathoved
Sådan tilberedes gratinerede koteletter:
- Tænd ovnen på 250 grader.
- Steg koteletterne ca. 3 minutter på hver side på en pande uden tilsætning af fedtstof.
- Drys paprika over, og krydr med salt og peber.
- Læg koteletterne i et ovnfast fad smurt med lidt olie.
- Skræl æblet, og skær det i tynde både, og læg dem over koteletterne.
- Rens peberfrugten, og skær den i skiver, og læg den oven på.
- Dæk med osten.
- Skær kartofler og løg i skiver, og steg dem sammen med muskatnød.
- Læg de stegte kartofler ved siden af koteletterne.
- Sæt fadet i ovnen ca. 15 minutter.
- Servér med salat.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1969/469 - Energifordeling:
Protein: 24 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 48 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 428/102
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 12 g