En svært vanedannende græskarchutney. Spis den til flæskestegen, bøffen eller oven på ostemaden. Eller hvad du nu foretrækker.
- Kategori: Tilbehør
- Antal: 15 personer
- Tilberedning: 1 time og 15 minutter + trækketid
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 432/103 - Energifordeling:
Protein: 3 %
Fedt: 1 %
Kulhydrat: 96 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 430/103
Protein: 1 g
Fedt: < 1 g
Kulhydrat: 23 g
Ingredienser:
- 1 vaniljestang
- 500 g skrællet græskar i tern
- 2 pærer
- 250 g skalotteløg
- 300 g brun farin
- 2 dl lagereddike
- ¼ tsk. cayennepeber
- ½ tsk. groft salt
- Evt. Atamon
Sådan tilberedes græskarchutney:
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
- Skær pærerne i tern.
- Skær skalotteløgene i tynde både.
- Kom vaniljestang, -korn og de øvrige ingredienser i en gryde, og bring blandingen i kog.
- Kog chutneyen ved svag varme og under låg i ca. ½ time.
- Tag låget af gryden, og kog derefter chutneyen ved jævn varme og uden låg i ca. ½ time.
- Mos græskarchutneyen groft – f.eks. med en kartoffelstøder – og smag til.
- Tag chutneyen af varmen, og tilsæt evt. Atamon.
- Hæld græskarchutneyen i skoldede glas (evt. atamonskyllede), og lad den trække i køleskabet i ca. 1 døgn.
- Smagen bliver endnu bedre, hvis chutneyen får lov at stå 2-3 døgn i køleskabet.
Uden Atamon kan chutneyen holde sig i køleskab i ca. 1 måned.
Dommen:
Trackbacks/Pingbacks