Når det skal være nemt, men det ikke gør noget, at det tager lidt tid, bare maden kan passe sig selv det meste af tiden, så er disse fyldte kartofler med champignoner og karrypasta et hit. Og at der oven i købet ikke skal bruges særligt mange ingredienser, gør bare det hele endnu bedre.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1½ time
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1546/368
  • Energifordeling:
    Protein: 9 %
    Fedt:
     29 %
    Kulhydrat: 62 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 406/97
    Protein: 2 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 14 g

Ingredienser:

  • 4 store bagekartofler – 250-300 g hver
  • 400 g champignoner
  • 4 tsk. olivenolie, rapsolie eller solsikke
  • 1 stort fed hvidløg
  • 2 spsk. karrypasta – jeg bruger den grønne
  • 30 g smør – ja, det er lidt frås, og stegemargarine kan også bruges. Det sænker fedtprocenten med en enkelt procent
  • Salt
  • Peber

Man kan næste fristes til at sige det er “tre gode ting” – kartofler, champignoner og karrypasta – resten har de fleste af os vel på lager. Nåh ja, og så lige tilbehøret.

Tilbehør:

Sådan tilberedes fyldte kartofler med champignoner og karrypasta:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skrub kartoflerne rene, og prik dem med en kødnål eller en gaffel – kartofler kan eksplodere i en varm ovn. Det bliver der ikke meget mad ud af, men til gengæld en masse rengøring.
  3. Sæt kartoflerne i ovnen, til de er møre – ca. 1 times tid afhængig af størrelse. Du kan mærke om de er møre ved igen at stikke en kødnål i dem eller spidsen af en urtekniv.
  4. Skyl og rens champignonerne imens, og skær dem i tykke skiver.
  5. Varm 2 tsk. olie på en stegepande ved middel varme.
  6. Tilsæt halvdelen af champignonskiverne, og steg dem i ca. 5 minutter, til de er  møre og tager farve.
  7. Tag dem af panden.
  8. Varm de sidste 2 tsk. olie på panden, og steg ligeledes den sidste halvdel af champignonskiverne.
  9. Hæld det første hold champignoner tilbage i panden.
  10. Pil hvidløget, og hak det.
  11. Kom hvidløg og karrypasta på panden, rør det hele sammen, steg 1 minuts tid, og tag panden af varmen.
  12. Halver kartoflerne på langs – hold med en handske eller et viskestykke, så du ikke brænder nallerne.
  13. Grav det meste af kartoffelmassen ud med en ske – der skal blive cam ½ cm tilbage på skrællen.
  14. Bland kartoffelmassen med smør, og krydr med salt og peber.
  15. Vend forsigtigt de karrystegte champignoner i.
  16. Fordel fyldte i kartoffelskrællerne, og bag dem i 10-15 minutter.
  17. Lad de fyldte kartofler hvile i 5 minutter, giv dem et drys salt og peber, og servér med chutney.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg have til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg have til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg have til min fødselsdag!