Vi så dem første gang i Brugsens frysedisk – fiskeruller – og tænkte, “det må vi da kunne lave selv”. Det er så hermed gjort. Og det smager skønt.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1869/445 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 9 %
Kulhydrat: 59 %
Alkohol: 4 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 540
Protein: 9 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 19 g
Ingredienser:
- 4-6 (600 g)
rødspætte- eller pangasiusfileter eller anden fiskefilet - 1 tsk. olie
- 1 stor gulerod
- 1 gul peber
- 1 bdt. dild
- 2 spsk. fishsauce
- 2 dl vand
- 1 dl hvidvin
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 4 dl ris
- 4 citronbåde
- Lidt dild
Sådan tilberedes fyldte fiskeruller:
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skræl guleroden, og hak den.
- Hak peberfrugten.
- Svits gulerod og peberfrugt i olien i en gryde.
- Hak dilden fint, og bland den sammen med gulerod og peberfrugt.
- Læg det på fiskefileterne, og drys med salt og peber.
- Rul sammen. Hold sammen med en kødnål.
- Læg fiskefileterne i et ildfast fad, og kom resten af fyldet ved.
- Hæld fishsauce, vand og vin ved, og dæk fadet med stanniol.
- Stil fisken i ovnen i 15 – 20 min.
- Koge risene efter anvisningen på posen.
- Kom de kogte ris i fadet med fiskerullerne, og servér med
citronbåde og dild til.
Dommen: