På en ferie på Rømø smagte vi første gang kartoffelsalat med vindruer i – det var nyt for os, men det var en dejlig forfriskende smag, så den ide tog vi med hjem – og lavede fedtfattig. Kog og pil evt. kartoflerne dagen før, og nyd så en god, gammeldags portion frikadeller med kold kartoffelsalat.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 30 minutter ekskl. kartoffelkogning og
-afkøling og ekskl. trækketid - Fryseegnet: Kun frikadellerne
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1564/372 - Energifordeling:
Protein: 25 %
Fedt: 25 %
Kulhydrat: 50 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 392/93
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 500 g mager flæskefars
- 1 løg
- 4 spsk. mel
- Ca. 1 dl vand
- 1 kg kartofler
- 1½ rødløg
- 2 syltede agurker
- 2 dl fromage frais
- 3/4 dl let mayonnaise – evt.
hjemmelavet - 1 spsk. sennep
- 1½ spsk. lage fra syltede agurker
- 6-7 cherrytomater
- 9 vindruer
- Salt
- Peber
- Evt. lidt purløg
Sådan tilberedes frikadeller med kold kartoffelsalat:
- Kog kartoflerne, pil dem, og lad dem afkøle.
- Rør en dressing af fromage frais, mayonnaise, 3/4 spsk. salt, sennep og lage. Smag yderligere til med salt og peber, sennep og lage.
- Hak rødløg og syltede agurker, skær cherrytomater og druer i halve, og kartoflerne i skiver.
- Vend det hele forsigtigt i dressingen.
- Lad det trække i en times tid.
- Hak løget, og rør det i farsen sammen med mel og vand. Krydr med salt og peber.
- Lad evt. farsen hvile 20-30 minutter.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Form farsen til små frikadeller, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Sæt frikadellerne i den forvarmede ovn, til de har taget farve og er gennemstegt – ca. 15 minutter.
- Server frikadellerne med kartoffelsalaten, evt. med et drys klippet purløg.
Dommen: