Det er der ingen ben i.
Andre fiskefileter kan anvendes – rødspætter f.eks. Og ørrede vil også kunne bruges i stedet for laks.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1260/300 - Energifordeling:
Protein: 51 %
Fedt: 21 %
Kulhydrat: 28 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 219/52
Protein: 7 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 4 g
Ingredienser:
- 6-8 skrubbefileter – afhængig af størrelse
- 4 skiver røget laks
- 4 gulerødder
- 2 porrer
- 1 spsk. Becel let, flydende margarine
- 2½ dl grønsagsbouillon
- 2 dl fromage frais
- 1 spsk. majsstivelse
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 800 g kartofler
Sådan tilberedes fiskeruller:
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Skræl gulerødderne, og rens porrerne, og skær dem i henholdsvis terninger og ringe.
- Varm margarinen i en gryde, og svits grøntsagerne et par minutter – de skal ikke tage farve.
- Krydr skrubbefileterne med salt og peber, og fordel lakseskiverne på fileterne, og rul dem sammen.
- Læg fiskerullerne på grøntsagerne, og hæld bouillonen ved. Lad det hele dampe under låg ved svag varme i 5-8 minutter.
- Tak fiskerullerne op, og hold dem varme.
- Rør fromage frais i gryden, og kog sovsen igennem. Jævn med majsstivelse udrørt i ½-1 dl koldt vand.
- Smag til med salt og peber.
Dommen: