Det er der ingen ben i.
Andre fiskefileter kan anvendes – rødspætter f.eks. Og ørrede vil også kunne bruges i stedet for laks.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1260/300
  • Energifordeling:
    Protein: 51 %
    Fedt:
     21 %
    Kulhydrat: 28 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 219/52
    Protein: 7 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 4 g

Ingredienser:

  • 6-8 skrubbefileter – afhængig af størrelse
  • 4 skiver røget laks
  • 4 gulerødder
  • 2 porrer
  • 1 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 2½ dl grønsagsbouillon
  • 2 dl fromage frais
  • 1 spsk. majsstivelse
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 800 g kartofler

Sådan tilberedes fiskeruller:

  1. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Skræl gulerødderne, og rens porrerne, og skær dem i henholdsvis terninger og ringe.
  3. Varm margarinen i en gryde, og svits grøntsagerne et par minutter – de skal ikke tage farve.
  4. Krydr skrubbefileterne med salt og peber, og fordel lakseskiverne på fileterne, og rul dem sammen.
  5. Læg fiskerullerne på grøntsagerne, og hæld bouillonen ved. Lad det hele dampe under låg ved svag varme i 5-8 minutter.
  6. Tak fiskerullerne op, og hold dem varme.
  7. Rør fromage frais i gryden, og kog sovsen igennem. Jævn med majsstivelse udrørt i ½-1 dl koldt vand.
  8. Smag til med salt og peber.

Dommen:

Natascha: 2 point ud af 5 Det smager ikke specielt godt
Filip:4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises

Samlet:

3 point ud af 5
Tjah, det kan vel godt spises

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!