Fiskefilet med bacon, jordskokker, asparges og persille er dejligt nemt at tilberede. God smag. Få ingredienser. Storartet.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 500 g jordskokker
- 100 g bacon
- 250 g grønne asparges
- 2½-3 spsk. persille
- 400-500 g fiskefilet (torsk, laks, rødfisk eller – som vi brugte – skærising)
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- ½ spsk. olivenolie
- 1 citron
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes fiskefilet med bacon, jordskokker, asparges og persille
- Skrub jordskokkerne, og skær dem i kvarter.
- Skær baconen i små stykker.
- Skær bunden af de grønne asparges, og skær aspargeserne i halve.
- Snit løg og hvidløg fint, og brun det på en pande i 1 tsk. olie sammen med jordskokker og bacon.
- Lad det stege over middel varme i 5-10 minutter.
- Tilsæt asparges.
- Hak persillen fint, og drys også det i.
- Lad det stege videre i 2-4 minutter, og smag til med salt og peber.
- Steg imens fisken 1½ minut på hver side i resten af olien, og krydr med salt og peber.
- Anret fisken sammen med grøntsagerne, og servér med 1 citron skåret i både.
Husk, at ender fra asparges kan fryses og bruges til suppe.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1066/254 - Energifordeling:
Protein: 39 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 31 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 346/83
Protein: 8 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 6 g
Informationer
Opskriftens navn
Fiskefilet med bacon, jordskokker, asparges og persille
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on