Denne fiskeburger er en lækker og sund burger. Måske skulle den hedde burger med fiskefilet, da især børn stejler bare de hører navnet.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 20 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1989/474 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 22 %
Kulhydrat: 48 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 447/106
Protein: 8 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 13 g
Ingredienser:
- 500 g kullerfilet eller anden mager fiskefilet
- 2 spsk. rugmel
- 2 spsk. rasp
- 1 spsk. olie
- 15 g stegemargarine
- 4 grove burgerboller
- 3 dl græsk yoghurt, maks. 2 %
- 2 spsk. kapers
- 2 fed hvidløg
- 1 rødløg
- Ca. 120 g icebergsalat
- Ca. 170 g majskerner
- 3 tomater
- Sukker
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 4 skiver citron
Sådan tilberedes en fiskeburger:
- Tænd ovnen på 225° C.
- Skær fisken i passende stykker.
- Bland rugmel og rasp, og krydr med salt og peber.
- Vend fisken i blandingen.
- Steg fisken på en pande i en blanding af olie og margarine i ca. 4 minutter på hver side – afhængig af tykkelse.
- Læg bollerne i ovnen.
- Hak kapers, rødløg og hvidløg fint, og bland det i den græske yoghurt.
- Smag til med salt, peber og sukker.
- Skær salat og tomater i skiver.
- Flæk de lune boller, og kom dressing, salat, fisk, et skvis citronsaft, majs og tomater imellem de to halvdele.
Velbekomme!
Dommen: