Man kan sagtens bruge andre slags fisk end sej – rødspættefileter, hornfisk, makrel …  når du vil lave fisk på bund af grøntsager. Kig hos fiskehandleren eller i frysedisken, og vælg det mest fordelagtige.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • Ca. 600 g sej – uden ben
  • 2-4 spsk. mel – du kan også lave en blanding af grovere mel og hvedemel, f.eks. rugmel og hvedemel. Halvt af hvert eller hvad du synes, er lækkert
  • 20 g margarine
  • 1 porre
  • 250 g champignoner
  • 2½ dl bouillon
  • 1 fed hvidløg
  • 4 dl ris
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes fisk på bund af grøntsager

  1. Krydr fisken med salt, og lad den trække lidt.
  2. Kog risene efter anvisningen på posen – evt. i en riskoger ellers bare i en almindelig gryde.
  3. Skær fisken i ca. 2 cm brede strimler, og vend dem i mel.
  4. Brun margarinen i en pande, brun fisken, og tag den derefter af panden.
  5. Skær roden af porren, og fjern de groveste blade.
  6. Skyl og ordn champignonerne.
  7. Skær porre og champignoner i skiver, og svits dem i 5-6 minutter, til de er næsten møre, men stadig lidt sprøde.
  8. Tilsæt bouillon og presset hvidløg, og smag til med salt og peber.
  9. Læg fiskestykkerne oven på grøntsagerne, og varm det hele i yderligere 2-3 minutter.
  10. Servér fisken med de kogte ris.

Husk at gemme toppen (de grove blade) fra porren. De kan bruges til hjemmelavet bouillon sammen med andre grøntsagsrester – gulerodstoppe, broccolistokken, løgskaller osv.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1942/462
  • Energifordeling:
    Protein: 29 %
    Fedt: 11 %
    Kulhydrat: 60 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    542/129
    Protein: 9 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 19 g

Andre opskrifter med sej

Sej med pesto og pasta

Sej med pesto og pasta

Sej i filopakker

Sej i filopakker

Sej med stegte frugter

Sej med stegte frugter

Fiskesuppe med rejer

Fiskesuppe med rejer

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Fisk på bund af grøntsager
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)