Brunede kartofler – eller sukkerkartofler som nogle kalder dem – kan måske virke malplacerede til filet royal – eller fisk i det hele taget – men de passer rigtig fint. Kog og pil kartoflerne dagen før, så er det nemmere.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2173/517 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 42 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 308/74
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 7 g
Ingredienser:
- 2 tsk. olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 65 g chorizopølse
- 1 tsk. chiliflager
- 800 g flåede tomater
- 600 g filet royal fra f.eks. blålange – torsk kan også bruges
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 400 g grønne bønner
- 850 g kogte, pillede, små kartofler
- 40 g stegemargarine
- 4 spsk. sukker
Sådan tilberedes filet royal med chorizotomatsauce og brunede kartofler:
- Skær hvidløg i skiver.
- Skær pølse i tynde stænger.
- Svits pølse og hvidløg i et par minutter i 1 tsk. olie.
- Tilsæt chiliflager og tomater – hak dem hvis det er hele tomater – og lad det hele simre i 10 minutter, til det er blevet lidt tykkere.
- Smelt sukkeret til karamel på en pande.
- Tilsæt margarinen, og lad den smelte.
- Skyl kartoflerne, og kom dem på panden – pas på det kan godt sprøjte.
- Brun kartoflerne til de karamelliserer.
- Skær din filet royal i passende stykker, og pensl eller spray den med lidt olie.
- Krydr med salt og peber, og steg dem på en grillpande i 4-6 minutter.
- Kog bønnerne i letsaltet vand i 3-4 minutter.
- Smag saucen til med salt og peber.
- Servér filet royal med grønne bønner, brunede kartofler og sauce.
Køb kartofler på glas, hvis det skal gå lidt stærkt