Brunede kartofler – eller sukkerkartofler som nogle kalder dem – kan måske virke malplacerede til filet royal – eller fisk i det hele taget – men de passer rigtig fint. Kog og pil kartoflerne dagen før, så er det nemmere.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2173/517
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat: 42 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 308/74
    Protein: 6 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 7 g

Ingredienser:

  • 2 tsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 65 g chorizopølse
  • 1 tsk. chiliflager
  • 800 g flåede tomater
  • 600 g filet royal fra f.eks. blålange – torsk kan også bruges
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 400 g grønne bønner
  • 850 g kogte, pillede, små kartofler
  • 40 g stegemargarine
  • 4 spsk. sukker

Sådan tilberedes filet royal med chorizotomatsauce og brunede kartofler:

  1. Skær hvidløg i skiver.
  2. Skær pølse i tynde stænger.
  3. Svits pølse og hvidløg i et par minutter i 1 tsk. olie.
  4. Tilsæt chiliflager og tomater – hak dem hvis det er hele tomater – og lad det hele simre i 10 minutter, til det er blevet lidt tykkere.
  5. Smelt sukkeret til karamel på en pande.
  6. Tilsæt margarinen, og lad den smelte.
  7. Skyl kartoflerne, og kom dem på panden – pas på det kan godt sprøjte.
  8. Brun kartoflerne til de karamelliserer.
  9. Skær din filet royal i passende stykker, og pensl eller spray den med lidt olie.
  10. Krydr med salt og peber, og steg dem på en grillpande i 4-6 minutter.
  11. Kog bønnerne i letsaltet vand i 3-4 minutter.
  12. Smag saucen til med salt og peber.
  13. Servér filet royal med grønne bønner, brunede kartofler og sauce.

Genvej
Køb kartofler på glas, hvis det skal gå lidt stærkt Smiley, der blinker

Dommen:

Natascha:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!