Ideen til denne opskrift er lånt fra Gunnar – I ved Gunnar som i Minna og Gunnar, som, første gang i 1997, skulle lære os danskere, at fisk ikke er så farligt endda. I følge statistikken lykkedes det dem også. Så denne ret – som er lettere justeret – er ikk’ så ringe endda.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person.:
KJ/Kcal: 2248/535 - Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 13 %
Kulhydrat: 60 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 405/97
Protein: 6 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 14 g
Ingredienser:
- 600 g kuller filet royal
- 2 æbler
- 2 porrer
- 1 fed hvidløg
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 laurbærblad
- 1 tsk. paprika
- 1 spsk. majsstivelse
- 1 dl fløde 4 %
- 1 spsk. olie
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- ½ bundt persille
- 300 g ris
Sådan tilberedes kuller filet royal i fad:
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Tænd ovnen på 200 ° C.
- Skær æbler i tern og porrer i tynde ringe.
- Svits æbletern, porreringe og presset hvidløg i olien, uden at de tager farve.
- Tilsæt tomater, laurbærblad og paprika, og kog 2-3 minutter.
- Rør majsstivelsen ud i fløden, og rør den i saucen.
- Kog saucen op, og smag til med salt og peber.
- Hæld saucen i et ovnfast fad.
- Skær fisken i passende stykker.
- Læg fisken oven på saucen.
- Krydr fisken med salt og peber, og bag den i ca. 10 minutter.
- Drys med persille, og servér med ris.
I stedet for kuller filet royal kan du bruge torsk, mørksej-/lyssej, almindelig kuller, kulmule, lange eller havkat.
Hvidløg kan nemt knuses/presses ved at hakke dem groft, drysse med groft salt og derefter presse med knivsbladet. Så sparer du også rengøringen af hvidløgspresseren.