Ideen til denne opskrift er lånt fra Gunnar – I ved Gunnar som i Minna og Gunnar, som, første gang i 1997, skulle lære os danskere, at fisk ikke er så farligt endda. I følge statistikken lykkedes det dem også. Så denne ret – som er lettere justeret – er ikk’ så ringe endda.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person.:
    KJ/Kcal:
    2248/535
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt: 13 %
    Kulhydrat: 60 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 405/97
    Protein: 6 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 14 g

Ingredienser:

  • 600 g kuller filet royal
  • 2 æbler
  • 2 porrer
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 laurbærblad
  • 1 tsk. paprika
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 dl fløde 4 %
  • 1 spsk. olie
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • ½ bundt persille
  • 300 g ris

Sådan tilberedes kuller filet royal i fad:

  1. Kog risene efter anvisningen på posen.
  2. Tænd ovnen på 200 ° C.
  3. Skær æbler i tern og porrer i tynde ringe.
  4. Svits æbletern, porreringe og presset hvidløg i olien, uden at de tager farve.
  5. Tilsæt tomater, laurbærblad og paprika, og kog 2-3 minutter.
  6. Rør majsstivelsen ud i fløden, og rør den i saucen.
  7. Kog saucen op, og smag til med salt og peber.
  8. Hæld saucen i et ovnfast fad.
  9. Skær fisken i passende stykker.
  10. Læg fisken oven på saucen.
  11. Krydr fisken med salt og peber, og bag den i ca. 10 minutter.
  12. Drys med persille, og servér med ris.

Tip

I stedet for kuller filet royal kan du bruge torsk, mørksej-/lyssej, almindelig kuller, kulmule, lange eller havkat.

Tip

Hvidløg kan nemt knuses/presses ved at hakke dem groft, drysse med groft salt og derefter presse med knivsbladet. Så sparer du også rengøringen af hvidløgspresseren.

Dommen:

Benny: image_thumb2 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  image_thumb3 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

image_thumb4
Helt sikkert en ”gemmer”