Der er lidt arbejde ved denne ret, fordi der skal ordnes en del grøntsager, men den er det værd. Og når først den er sat i ovnen, passer den jo sig selv. Man kan selvfølgelig bruge alle mulige slags grøntsager, bladselleri, persillerod, pastinak eller hvad der nu er ens yndlingsgrøntsager.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 1½ time
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2043/486 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 16 %
Kulhydrat: 56 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 300/71
Protein: 5 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 750 g mager flæskefars
- 1 dl mel
- 3 dl minimælk
- 4 løg
- 3 gulerødder
- 2-3 porrer
- 300 g hvidkål
- 1 dåse flåede tomater
- 2 store kartofler
- 3 dl grøntsagsvand
- Et par dråber kulør
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 1200 g kartofler
Sådan tilberedes farserede grøntsager:
- Rens grøntsagerne, og skær dem i lidt store stykker.
- Kog grøntsager – dog ikke de 2 store kartofler og det ene af løgene – i letsaltet vand, til de er knapt møre.
- Tænd ovnen på 175° C.
- Hæld vandet fra grøntsagerne, og gem 3 dl.
- Lad grøntsagerne dryppe godt af i et dørslag.
- Rør fars, mel, mælk og det sidste løg, hakket i mindre stykker, sammen til en lind fars.
- Krydr med salt og peber.
- Beklæd et ildfast fad med bagepapir.
- Læg halvdelen af farsen i det ovnfaste fad.
- Læg derefter de kogte, afdryppede grøntsager oven på farsen, og læg til sidst fars over igen.
- Sæt det i ovnen, og lad det stege 1 time.
- Skræl kartoflerne – også de 2 store – og kog dem i letsaltet vand, til de er møre.
- Blend grøntsagsvandet, de 2 store kogte kartofler og tomaterne, og lad det koge op.
- Tilsæt kulør, og smag til med salt og peber.
- Servér de farserede grøntsager med sovsen og de kogte kartofler.
Dommen:
Elisabeth: Helt sikkert en ”gemmer”
Nicklas: Tjah, det kan vel godt spises
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”
Samlet: