Det tager 1½ time, ja, men det passer stort set sig selv det meste af tiden. En virkelig lækker ret, og farsbrødet kan udmærket også bruges til frokost dagen efter – enten lunet eller koldt på et stykke rugbrød.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 1½ time
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2274/542 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 23 %
Kulhydrat: 46 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 330/79
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 9 g
Ingredienser:
- 850 g mager flæskefars
- 200 g champignoner
- 1 løg
- 2-3 spsk. rasp
- 2 ds. flåede, hakkede tomater
- 1 pakke kalkunbacon
- Ca. 1 dl mælk
- 1-2 spsk. mel
- 2 spsk. majsstivelse
- 1 æg
- Ca. 3 tsk. paprika
- 1½ dl fløde 9 %
- 1 tsk. ribsgele
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 1200 g kartofler
- 800 g grøntsager – vi brugte bønner og rosenkål
Sådan tilberedes farsbrød med champignoner og tomater:
- Hak champignonerne i små stykker, og tag halvdelen fra til farsen. Gem den anden halvdel til saucen.
- Hak løget i små stykker, og tag også her halvdelen fra til farsen, og gem den anden halvdel til saucen.
- Rør farsen med æg, mel, rasp, løg, champignoner og salt og peber, tilsæt mælk til farsen er lidt mere fast end frikadellefars.
- Lad farsen stå og hvile i ca. 20 minutter.
- Tænd ovnen på 175° C.
- Form farsen som et franskbrød, i et ovnfast fad.
- Drys 1-2 tsk. af paprikaen på toppen, og dæk med bacon.
- Hæld de flåede tomater over, og sæt det i ovnen i ca. 1 time.
- Skræl kartoflerne, og kog den møre i letsaltet vand.
- Kog grøntsagerne i letsaltet vand, til de er møre.
- Tag farsbrødet ud af ovnen, når det er gennemstegt, og gem væden til sovsen.
- Svits løg og champignoner på en tør pande, og hæld væden fra kødet i.
- Tilsæt fløden, og kog op, og jævn med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.
- Smag til med salt, peber, paprika og ribsgele.
- Servér med grøntsager.
Dommen:
Filip: Jeps, helt sikkert et hit
Benny: Jeps, helt sikkert et hit
Beate: Jeps, helt sikkert et hit
Samlet: