Eksotisk fiskegryde er nemt at lave – og hurtig at lave. Har man lyst til hjemmelavet karry med masser af smag, kan man jo lave en karryblanding selv. Vi brugte dog en “almindelig” stærk karry til denne.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 35 minutter
Fryseegnet: Nej - Pr. person:
KJ/Kcal: 1941/462 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 9 %
Kulhydrat: 60 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 594/141
Protein: 11 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 21 g
Ingredienser:
- 600 g mørksejfileter – torsk kan også bruges
- 1 porre
- 100 g cherrytomater
- 1 spsk. stegemargarine
- 2 tsk. karry
- 1½ dl yoghurt naturel 0,1 %
- 1 spsk. mel
- Salt
Tilbehør:
- 4 dl ris
- 2 spsk. hakket koriander
Sådan tilberedes eksotisk fiskegryde
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Skær fileterne i mindre stykker.
- Rens porren, og skær den i ringe.
- Del cherrytomaterne i halve.
- Svits porren let i margarinen.
- Tilsæt karry, og svits godt – uden at branke.
- Bland yoghurt, mel og ½ tsk. salt, og tilsæt dette.
- Lad blanding koge op i ca. 1 min. Bliver blandingen for tyk, tilsæt da lidt vand.
- Tilsæt tomaterne, og vend rundt.
- Tilsæt fiskestykkerne.
- Lad retten simre i 5-8 minutter, til fisken er mør.
- Smag til med salt.
- Drys med frisk, hakket koriander.
- Anret eksotisk fisksegryde på tallerkener – gerne varme tallerkener – og drys evt. med lidt mere frisk, hakket koriander.
Så er der serveret! Velbekomme!
Dommen: