Da ungerne stadig boede hjemme, var drømmekage favoritten, når en af dem skulle have kage med i skole, til kor, fodboldafslutning eller hvad det nu var. For som de sagde og stadig siger “den smager ligesom almindelig drømmekage”, og det gør den naturligvis stadigvæk.
- Kategori: Bagværk
- Antal: 24-32 stykker
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. stk.:
KJ/Kcal: 799/190 - Energifordeling:
Protein: 8 %
Fedt: 13 %
Kulhydrat: 79 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 1168/278
Protein: 5 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 55 g
Ingredienser:
- 6 æg
- 400 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 5 tsk. bagepulver
- 360 g hvedemel
- 4 dl minimælk
- 2 spsk. fromage frais
- 300 g brun farin
- 1 dl sirup
- 100 g havregryn
- 50 g kokosmel
Sådan tilberedes drømmekage:
- Tænd ovnen på 200° C (varmluft: 180° C).
- Pisk æg og sukker hvidt.
- Bland mel, vaniljesukker og bagepulver, og vend det i æggeskummet sammen med 3 dl mælk og fromage frais.
- Kom dejen i en bradepande beklædt med bagepapir, og bag kagen i ca. 25 minutter.
- Rør farin, 1 dl mælk, sirup, havregryn og kokosmel sammen.
- Tag kagen ud af ovnen, og skru op til 225° C (varmluft 200° C). Hæld kokosmassen i et lag ud over kagen, og bag den yderligere i ca. 3-5 minutter.
Kagen kan sagtens holde sig i køleskabet et par dage, men den kan også fryses ned og tages ud en anden dag. Evt. kan den lunes lidt i ovnen, hvis man kan lide den lun eller også kan den bare optøes på køkkenbordet.
Dommen: